Stora Enso Renewable Packaging

Imatra mills

9/8/2014 6:00 PM

Kansainvälinen metsäalan yhteistyöfoorumi vieraili Imatralla

​Kansainvälinen The Forests Dialogue -metsäalan yhteistyöfoorumi järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Suomessa 2.- 5.9. syyskuuta. Ryhmä vieraili Stora Enson Imatran tehtailla tiistaina 2.9.2014.
The Forests Dialogue – metsäalan yhteistyöfoorumi kokoaa metsä-, biopolttoaine- ja maatalousalan asiantuntijat yhteen pari kertaa vuodessa. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävän tapahtuman tavoitteena on lisätä kansainvälisten vaikuttajien tietämystä Suomen metsäalasta ja esitellä maamme metsäalan kansallisia menestystekijöitä.
Ryhmä vieraili Imatran tehtailla Kaukopäässä tiistaina 2.9.2014. Sellutehtaan tuotantopäällikkö Timo Tidenberg ja Voimalaitoksen päällikkö Juha Kosonen kertoivat vieraille sellu- ja kartonkituotannon ohella syntyvästä energiasta. Vierailun lopuksi vieraat pääsivät Soodakattila 6:n katolle ihailemaan tehdasta ja sitä ympäröivää maisemaa.
Suomeen osanottajia tuli noin 40 maasta, muun muassa Yhdysvalloista, Brasiliasta, Vietnamista, Sambiasta, Kamerunista, Indonesiasta ja Euroopasta. Vierailun aikana tutustuttiin metsäteollisuuteen Itä-Suomessa ja keskustellaan sidosryhmien maankäytön yhteensovittamisesta, ekosysteemipalveluista sekä biotaloudesta, teemana ”Forest-Fibre-Fuel-Food”.
The Forests Dialogue on vuonna 1998 perustettu metsäalan maailmanlaajuinen yhteistyöfoorumi, joka toimii Yhdysvalloissa Yalen yliopiston alla. Foorumin tarkoituksena on tukea monitahoista ja avointa keskustelua metsien ja maankäytön ristiriitojen ratkaisemiseksi. Tapahtuman järjestämisestä Suomessa vastaavat Metsä Group, Metsähallitus, Metsäteollisuus ry, MTK, Stora Enso, UPM ja WWF Suomi.