Stora Enso Renewable Packaging

Imatra mills

Tactic luottaa suomalaiseen laatuun

Kansainvälisesti tunnettu pelinvalmistajan Tacticin tarina alkoi Suomessa vuonna 1967, jolloin perheyritys toi markkinoille suuren suosion saavuttaneen lautapelin Kimblen. Konsernilla on Suomessa noin 200 työntekijää, joista neljännes pelituotannossa. Yhtiö uskoo, että suomalaisuus on varma laadun merkki. Sen oma jakeluverkko mahdollistaa tuotannon Suomessa ja luonnonvarojen kestävän käytön. Porin tehtaalla valmistetaankin 85 prosenttia yhtiön peleistä, palapeleistä ja pelikorteista.

Tactic luottaa suomalaisuuteen myös materiaaleissaan, sillä käyttää Stora Enson Imatran tehtaiden kartonkia ja paperia tuotteissaan. Pelikortit ja muun muassa klassikkopelin Kimblen pelilaudat tehdään Imatran Kartonkikone 2:n vaativiin graafisiin painatuksiin soveltuvasta Ensocoat 2S -kartongista. Tactic on tyytyväinen myös Paperikone 6:n LumiLabel Linen –paperin laatuun. Vuosittain noin viiden miljoonan pelin neliölaatikot päällystetään tällä Imatran tehtaiden paperilla.

Klassikkopeli Kimble on Tacticin toimitusjohtaja Markku Heljakan suosikkipeli. Sitä on parhaillaan myynnissä kahdeksaa eri versiota. Kimblen pelilauta ja neliölaatikon päällys ovat Stora Enson Imatran tehtaiden kartonkia ja paperia. ​