Stora Enso Renewable Packaging

Skoghall mill

2 x Stora Enso-aktier i konfirmationspresent efter besök på Skoghalls Bruk

​Efter ett mycket inspirerande studiebesök på Skoghalls Bruk bestämde sig 14-åriga Hanna Widén att önska sig Stora Enso-aktier i konfirmationspresent. Två år senare besökte även Hannas yngre bror Otto Skoghalls Bruk och gissa vad han sedan önskade sig i konfirmationspresent?

Efter studiebesöket i juni 2013 kom följande brev från Hannas och Ottos mamma:

Hej!

Vill bara tacka er alla på Skoghalls Bruk som tog emot klass 8 från Läraskolan i Bålsta i början av juni, då de var på kulturresa till Värmland. Min dotter, Hanna, hade inte så mycket att berätta om Selma och Mårbacka när hon kom hem, men hur mycket som helst om Stora Enso. Det gjorde djupt intryck på henne och dessutom var hon extra lycklig för hon vann två biobiljetter för hon var den som hade lyssnat bäst!

Nu ska Hanna konfirmeras och önskar sig Stora Enso-aktier i konfirmationspresent. Den här klassen har fått en helt ny bild av industrin och hur inspirerande det kan vara att jobba där. I alla fall har min dotter fått helt nya tankar om vad man kan önska sig att arbeta med. 

Hälsningar
Birgitta Widén

 
Lillebrors tur att besöka bruket
I juni 2015 var det dags för Otto och hans klass att besöka Skoghalls Bruk och efter några dagar kom ännu ett brev från syskonens mamma.

Hej Minus!

För Hanna påverkade studiebesöket på Skoghalls Bruk verkligen hur hon ser på framtiden och allt roligt man kan göra med sitt liv.

Förra veckan var Hannas bror på studiebesök hos er och även han vann två biobiljetter. Han var så stolt och glad att han ringde mig direkt för att berätta den glada nyheten. Enda samtalet från den skolresan för övrigt.

Nu är det Otto som ska konfirmeras och guess what? Han önskar sig också aktier i Stora Enso i konfirmationspresent... Roligt tycker vi.

Varma hälsningar
Birgitta Widén
 
Visar de fantastiska möjligheterna som finns
"Det är precis det här mitt jobb går ut på, att få ungdomar att förstå vilka fantastiska möjligheter det finns i vår industri", säger Minus Jonsson, guide på Skoghalls Bruk.

2000 skolelever besöker årligen bruket
Skoghalls Bruk tar årligen emot cirka 2000 skolelever från årskurs 3 och upp till gymnasiet. Studiebesöken skräddarsys utifrån gruppens önskemål och de omfattar information om vår process och våra produkter samt vilka olika yrken som finns inom vår verksamhet. Alla grupper går även en rundtur på vår största kartongmaskin KM8. Klasserna i de lägre årskurserna provar gärna på att göra eget papper.