Stora Enso Renewable Packaging

Skoghall mill

5/14/2014 11:00 AM

Skoghalls Bruk representerat på Interpack

Skoghalls baserade Fredrik Werner, som jobbar med affärsutveckling inom Stora Enso, har precis kommit hem från förpackningsmässan Interpack, som äger rum var tredje år i Düsseldorf, Tyskland. Den räknas som en av världens ledande förpackningsmässor.​

Stora Enso är ett av över 2 700 företag från 60 länder som var representerade med en monter på denna mässa.
− Det var ett stort intresse för Stora Ensos produkter från konverterare (=förpackningstillverkare) och varumärkesägare. Många av besökarna ville gärna diskutera vilket slags kartongmaterial som vi kan rekommendera dem till deras nya förpackningsidéer, säger Fredrik Werner.

Interpack är ett viktigt forum för att underhålla relationer med befintliga kunder och leverantörer och även för att knyta nya kontakter. De senaste trenderna i förpackningsbranschen presenteras på mässan. Besöksantalet beräknas till cirka 170 000 personer. Mässan pågick 8-14 maj.

Föredrag om framtidens kartongförpackningar
Fredrik Werner höll även ett föredrag på mässan tillsammans med den finska designern Renne Angelvuo. Föredraget handlade om hur nya förpackningsinnovationer kan hjälpa till att minska på matspillet. 

Renne Angelvuo presenterade några koncept baserade på Stora Ensos kartongmaterial för att ge inspiration och visa på möjliga framtida innovationer inom förpackningsområdet. Fredrik  Werner presenterade fördelarna med att välja kartong som material när man tillverkar förpackningar och gav även exempel på vilka satsningar Stora Enso gör vad gäller framtidens kartongförpackningar.
- Jag framhöll framförallt hållbarhetsaspekten när det gäller valet av kartong som förpackningsmaterial. Våra satsningar inom miljömässiga barriärer (=skyddande plastskikt på kartongen) är verkligen något som är roligt att berätta om eftersom detta med barriärer är något som verkligen är i ropet i branschen. Vi arbetar även med att ta fram lättare och starkare kartongmaterial, som kräver mindre resurser att tillverka, säger Fredrik Werner.

Goodiebag från Värmland

Till mässan hade det tagits fram en särskild goodiebag. Denna goodiebag var tillverkad av kartongkvaliteten CKB från Skoghalls Bruk och hade belagts med en barriär i Forshaga, som var tillverkad av sockerrör. Konceptet kallades ”snack-pack” och innehöll smörgås och frukt till mässbesökarna.
- Vi ville visa ett exempel på en hållbar förpackning inom ”Save food”, som varit ett genomgående tema för oss under mässan, avslutar Fredrik Werner.